Слух, че "Сити център София" ще бъде затворен, върви сред търговци. Наематели били получили предизвестия за прекратяване на договорите заради закриване на мола.

"Не е вярно, това са само слухове", категоричен бе Христо Иванов от управляващото дружество AIG/Lincoln. Той допълни, че работят с нормален ритъм, дори привличат нови наематели. Само през декември трима търговци отворили магазини. Иванов призна, че има и такива, които напускат. Към 31 декември 2011 г. незаети били 7% от площите, информира в. 24 часа.

"Трябва да се инвестира определена сума в ремонта и оборудването на кината и в момента се договаряме с оператора", обясни още Иванов. На въпрос има ли риск да останат затворени, мениджърът отговори "На теория да, но едва ли ще се стигне дотам. Очаквам до 1-2 месеца да се договорим".

Според запознати разговорите са за нивата на наема и нямало да приключат успешно, ако от мола не подходят по-гъвкаво и не ги намалят. Иванов бе категоричен, че са изрядни към банката-кредитор и през 2011 г. обслужват редовно вноските.

От финансовия отчет за 2010 г. на дружеството - собственик "Аурига" става ясно, че е на загуба от 729 000 лв.

Приходите от наем са паднали с 12.5% спрямо 2009 г. От същия отчет се вижда, че е имало затруднения в погасяването на кредита и води преговори за преструктуриране. Общият размер на задължението е 64 млн. евро.

Следвайте ни във Фейсбук