Софарма Логистика планира изграждането на складове в Търново и Бургас

1460
Софарма Логистика планира изграждането на складове в Търново и Бургас

Софарма Логистика планира закупуване на терени, изграждане и оборудване на складове на едро за търговия с лекарствени средства или закупуване на съществуващи бази за складиране и търговия и последващото им реновиране и оборудване за използването им като складове на едро за търговия и логистика с лекарствени средства във Велико Търново и Бургас.

Ресурсите за инвестиционната програма на дружеството са осигурени от приключилото увеличение на капитала, става ясно от доклада за дейността на дружеството.

Компанията планираше да увеличи капитала си от 2.743 млн. лв. на 5.487 млн. лв., като емисионната цена на новите акции бе 1.20 лв. Записани и платени бяха 99.95% от акциите.

Според ръководството на дружеството, необходимите средства за развитие на логистичната дистрибуторска мрежа на дружеството са в размер на 800 хил. лв., предназначени за придобиването на недвижимите имоти и други 3 млн. лв., необходими за изграждане на складовата база.

За 2006 г. дружеството обяви загуба от 4 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 9 хил. лв. за година по-рано. Основните акционери в дружеството са Софарма АД и София АД притежаващи съответно 28.43 и 18.84 на сто, докато Калиман -РТ АД и Бенчмарк Груп АД имат по 15.15 и 12.21%.

До момента по позицията се изтъргуваха 380 акции на нива от 3.72 и 3.80 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg