Международната финансова корпорация (МФК) се присъедини към Soravia Real Estate Development GmbH като стратегически финансов партньор с 13% дял в компанията. За първи път в своята история звеното за частния сектор на Световната банка придобива дял в инвеститорска компания, оперираща в региона на Централна и Източна Европа.

Soravia Group е група от компании, опериращи в Централна и Източна Европа, с богат опит в бизнеса с недвижими имоти и инвестиции. Централното й управление е във Виена. Финализираните проекти на групата, както и тези в процес на планиране или осъществяване, варират от мулти-функционални сгради и иновативен бизнес като Мегаборд - компания за външна реклама, до успешни придобивания като Доротеум – най-големият световен аукцион и Девин – българската водеща и най-иновативна компания за бутилиране на вода, с която групата развива пазара на безалкохолни напитки в Югоизточна Европа.

Девин е единствената компания от сектора, представена на Българска фондова борса – София, както и официален дистрибутор на Red Bull в България.

The Soravia Real Estate Development GmbH (SRED) отговаря за всички проекти за недвижими имоти - от избора и оценката на проектите до реализирането и осъществяването на ефективен маркетинг на сградите.

Партньорството с МФК включва увеличение на капитала на Soravia Real Estate Development Ltd. и съфинансиране на проектите в Централна и Източна Европа, бившите държави от ОНД и Централна Азия. Като начало, МФК ще подкрепи SRED в България, Македония, Румъния, Сърбия, Украйна и Албания с осемцифрена финансова инвестиция.