В понеделник беше направена първата копка на инвестиционен проект в град Вършец. Имотът, на който ще бъде изграден SPA Resort Park е от 5 000 кв.м и се намира в самия център на града до парк от 800 дка.

Бъдещият спа комплекс включва 4-звезден хотел , СПА център от над 1500 кв.м и 42 броя ваканционни апартаменти. Общата РЗП на комплекса е 15 000 кв.м. като хотелът ще има 75 двойни стаи, 9 апартамента, лоби бар, европейски и национален ресторант, мултифункционален конгресен център с 120 места , бизнес център, детска занималня, нощен бар, стоматологичен и консултативен кабинет.

Инвеститорите коментираха пред Money.bg, че са избрали град Вършец заради уникалните свойства на минералната вода, чийто аналог има само в Аржентина.

„Дълго време търсихме подходящото място за инвестиция, където искаме да предоставим на хората възможността да почиват на спокойно и красиво място, да използват възстановяващите свойства на термалните извори, да предоставим нов набор от услуги, които да накарат нашите гости да се чувстват специални", коментираха инвеститорите на проекта от Стаскомерс Инвест.

Град Вършец е бил известен още от времето на траките с лековитите си води. Като балнеологичен център се оформя още в началото на миналия век, когато цар Фердинанд си е построил лятна резиденция там, както и първото казино в България. По времето на социализма града е бил посещаван средно от 300 000 туристи годишно.

"Инвестицията ни не е самоцелна. Градът е бил и отново ще бъде един от водещите балнеоложки и СПА центрове в България", допълва още г-н Гатев. Предвижда се в комплекса да бъдат заети целогодишно около 70 души, което допълнително ще стимулира икономиката на града, съобщава още Money.bg.