Спад на строителната продукция в Европа и през юли

1160
Спад на строителната продукция в Европа и през юли

Строителният сектор в Европа продължава да се свива и през юли, като продукцията в еврозоната отчита спад с 2%, а в 27-те страни членки на ЕС с 1.1% спрямо юни, по данни на Евростат.

На годишна база тя се е понижила с 10.8% в еврозоната и с 11.1% в ЕС.

Строителната продукция бележи спад в 9 от страните членки на ЕС, а ръст се наблюдава само в Полша - 5.2% , Швеция - 1.7% и Португалия- 0.2%.

Най-голямо понижение са отчели Румъния - 9%, Словения - 4.6% и Испания - 4.1%.

Сградното строителство се понижава през периода с 1.7% в еврозоната и 0.4% в ЕС, след спад за юни със съответно 0.8 и 1.7%. Гражданското инженерно строителство се понижава с 3.9% в еврозоната и 3.1% в ЕС.

На годишна база строителната продукция са отчели само Полша и Германия със съответно 10.6 и 1.9%. Най-голям спад е отчела Испания - 20.5% и Румъния - 17.5%.

Сградното строителство на годишна база е спаднало с 12.9% в еврозоната и 13.7% в ЕС, а гражданското инженерно строителство отчита спад от 3% в еврозоната и ръст с 0.3% в ЕС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg