Спад на строителството през декември

727
Спад на строителството през декември

По предварителни данни на Националния статистически институт произведената строителна продукция през декември 2009 г. е с 13.6% под нивото на предходния месец.

При сградното строителство е регистрирано намаление от 17.9%, а при гражданското/инженерно строителство - 6.5%.

Общата строителна продукция през декември 2009 г. е с 33.3% по - малко в сравнение със съответния месец на предходната година. При сградното строителство е регистриран спад на произведената продукциа с 42.7%, докато при гражданското строителство намалението е 12.7%.

През периода януари - декември 2009 г. общата строителна продукция намалява с 15.3% спрямо същия период на 2008 година. Спадът при сградното строителство е с 20.4%, а при гражданското/инженерното строителство е отчетено намаление от 3.6%.

Относителният дял на сградното строителство в общото строително производство е 65.3% и големият спад оказва съществено влияние върху общия индекс на строителната продукция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg