Спад от 9.4% на строителната продукция за година

494
Спад от 9.4% на строителната продукция за година

По предварителни данни на НСИ през август 2011 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство", изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 0.4% над нивото от предходния месец.

Календарно изгладените данни показват намаление от 9.4% на строителната продукция през август 2011 г. в сравнение със същия месец на 2010 година.

Месечни изменения

През август 2011 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е над равнището на предходния месец, като продукцията от гражданското/инженерното строителство бележи увеличение от 1.0%, докато сградното строителство намалява с 0.1%.

Годишни изменения

На годишна база намалението на строителната продукция през август 2011 г. се определя предимно от отрицателния темп при гражданското/инженерното строителство, където спадът е 14.9%, изчислен от календарно изгладени данни, докато в сградното строителство намалението е 6.5%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg