Спад при началното жилищно строителство в САЩ, разрешителните с 16-годишен минимум

609
Спад при началното жилищно строителство в САЩ, разрешителните с 16-годишен минимум

Началното жилищно строителство в САЩ се е понижило през изминалия месец февруари, като разрешителните за строеж са се понижили до най-ниската си стойност от шестнадесет години насам.

За месеца понижението е възлязло на 0.6%, до ниво от 1.065 млн. жилища на годишна база, в сравнение с 1.071 млн. месец по-рано.

Спадът на началното жилищно строителство е бил предопределен от понижението с 6.7% при еднофамилните къщи.

Разрешителните за строеж, което е друг показател, сочещ бъдещото развитие на сектора на недвижимите имоти, са се понижили със 7.8%, до ниво от 978 000 на годишна база, което се оказа под средните очаквания на анализаторите. Средните очаквания на анализаторите бяха за 995 000.

Данните затвърждават негативните очаквания на специалистите за развитието на пазара на недвижимите имоти в най-голямата световна икономика, слабото представяне на които е в основата на очакваното забавяне на ръста на щатската икономика.

Изнесени по-рано данни през месеца посочиха повишение на лошите ипотечни кредити в САЩ с 60% през изминалия месец, в сравнение със същия месец на миналата година.

В отговор на забавянето на ръста на водещата световна икономика от Фед предприеха агресивно понижение на лихвите. Последното действие на резерва бе през уикенда, като бе свързано с намаляването на дисконтовия процент по финансиране на търговските банки с 25-процентни пункта, до ниво от 3.25% на годишна база.

Друг правителствен доклад посочи повишение в производствените цени с 0.3% през изминалия месец, след ръста им в размер на 1% месец по-рано. В основата на повишението им са стояли цените на храните и горивата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg