Собствениците на имоти, закупени с цел отдаване под наем в Южна Испания, отчитат спад в броя на наеманите къщи и вили през това лято, пише PropertyWire.

На места спадът достига 50% в в сравнение със същия период на миналата година. Така е по крайбрежието на Валенсия, което включва едни от най-популярните курорти и местности като Коста Брава.

Продажбата на ваканционни имоти и резервациите в хотели също са намалели, а туристическият поток тази година е по-малък в сравнение с миналата като цяло.

Агенциите по недвижими имоти и туристическите агенции в страната понасят негативните удари от световна кредитна криза, изказват мнения голяма част от анализаторите в страната.

Някои от агентите по недвижими имоти са успели да реализират едва по няколко продажби на имоти, разположени по крайбрежието.

Просто хората нямат достатъчно пари, за да си позволят ваканция, смятат мнозина от засегнатите.

По принцип по това време на годината агентите по недвижими имоти са доста заети, като желаещите да закупят своя мечтан ваканционен имот идват в Испания и не се отказват. докато не го открият.

Това лято обаче не е така. Голяма част от имотите, които се предлагат на пазара и то на доста приемливи цени, стоят празни, без тенденция да бъдат закупени.