Спад в строителната продукция за юли

655
Спад в строителната продукция за юли

По предварителни данни на НСИ през юли 2011 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство", изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 0.9% под нивото от предходния месец.

Календарно изгладените данни показват намаление от 13.2% на строителната продукция през юли 2011 г. в сравнение със същия месец на 2010 година.

През юли 2011 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е под равнището на предходния месец, като продукцията от строителство на сгради намалява с 1.6%, докато при гражданското/инженерното строителство се наблюдава увеличение от 0.2% .

На годишна база намалението на строителната продукция през юли 2011 г. се определя предимно от отрицателния темп при гражданското/инженерното строителство, където спадът е 19.4%, изчислен от календарно изгладени данни, докато в сградното строителство намалението е 7.9%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg