По-голямата част от банките спряха кредитирането на ваканционните комплекси в Слънчев бряг.

Това се коментира в момента и от предприемачи от региона.

Финансовата криза удари първо морските ни курорти. Докато бургаските имоти ще държат високи цени, въпреки силните сътресения в сектора, друго е положението при жилищата тип „втори дом”, категорични са местните брокери. Броят на сделките е несъществен на фона на мащабното предлагане.

„При факта, че не виждам нито един багер да копае в Слънчев бряг през октомври, говорим за рязък отлив на инвеститори. Други години строителството по това време кипеше”, коментира Христо Христов,управител на несебърската фирма „Хит А”.

Според него зададе ли се финансова криза, строителството е първият отрасъл, който спира работа.

Припомняме, че преди дни от бургаски агенции за недвижими имоти съобщиха, че в Слънчев бряг се продават 80 хотелски комплекса на цена от 1 евро. Сделката става с едно условие - евентуалният купувач да поеме всички разходи по ремонтните дейности, обновяването и модернизирането на комплексите и погасяване на натрупаните дългове на бившите собственици на хотели.

Собственици в курорта реагираха остро на тези твърдения, заявявайки, че пазарът на недвижими имоти по Черноморието е стабилен - на фона на световната финансова криза.

Източник: БГНЕС