Раздвижване в пазара на недвижими имоти през 2012 година, прогнозират експертите от бранша. Според прогнозите доверието на клиентите ще се повишава, а на пазара ще се предлагат по-качествени жилища.

Равносметката за пазара на имоти – изпратихме 2011 година със средно 10-11- процентен спад в цените, отчитат от бранша.

Специалистите съветват – през 2012 можем да направим покупката на живота си, но е добре да инвестираме в собствен дом, само ако смятаме да се установим трайно в даден район, съобщава Нова телевизия. Очаква се тази година на пазара да се предлагат по-качествени жилища, а цените да се стабилизират.

Все по-редки са продажбите на зелено, отчитат специалистите. У нас напоследък масово се купуват и предлагат напълно завършени имоти, които могат да се ползват веднага. Очаква се тенденцията да се запази и през 2012 година.

В случай че не разполагаме със собствени средства за жилище – все още не е ясно дали кредитите тази година ще са по-изгодни.

Банкерите не се наемат с конкретни прогнози, въпреки уверенията на финансовия министър, че лихвите могат да паднат заради високия кредитен рейтинг на страната ни.