Стабилният икономически ръст в Стара Загора подпомага ръста на цените на жилищата

892
Стабилният икономически ръст в Стара Загора подпомага ръста на цените на жилищата

Стара Загора се превръща в един от най-привлекателните градове в България за чуждите капитали, особено в сектора на недвижимите имоти.

Това е резултат от добрия икономически ръст, който “Градът на липите“ успява да постигне в последните няколко годни и благоприятното му географско разположение.

Средните наемни цени на индустриалните площи в града през юли тази година достигат цени от 1 евро за кв.м. в кв. Индустриален и 0.50 евро в кв. Голеш, става ясно то данните на агенция "Форос", предоставени за Profit.Bg.

Пазарните цени пък се движат между 120 евро за кв.м в кв. Индустриален, ако са в регулация, и 80 евро в кв. Голеш.

Месечните наемни цени на офисите са 7 евро за кв. м. в централните части на града и по 5 евро в кварталите. Пазарните пък достигат до 3 000 евро за кв.м. в централните част на града и 850 евро за кв. м. в кварталите.

Наемните цени на жилищата се движат от 2.50 до 1.00 евро за кв. м., в зависимост къде се намира жилището. Най-скъпи за жилищата ново строителство, които могат да се наемат на цени от по 7 евро за кв. м. в централните част на града.

Пазарните цени на жилищата са между 820 евро за кв.м. в централните части на града и 400 евро в по-отдалечените квартали. Най-високи отново са цените в новопостроените сгради, като в централната част цената им достига 880 евро за кв.м.

Цените на търговските площи, предназначени за продажба на дребно, са между 10 и 25 евро за кв.м. Що се отнася до наемните цени на кв. м. в търговските центрове, то достига около 20 евро става ясно още от изнесените данни.

Пазарните цени на земеделската земя, която впрочем в региона има много добър пазар, се движат между 0.18 и 0.13 евро за кв. м. в зависимост от разстоянието, на което се намират от града.

Вилните имоти се търгуват на цени от по 40 евро за кв.м в селата, разположени на 25 км. от града и за 30 евро за кв. м. за тези, които се намират на 50 км. от Стара Загора.

Георги Начев

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg