Стара Загора се превръща в един от най-привлекателните градове в България за чуждите капитали, особено в сектора на недвижимите имоти.

Това е резултат от добрия икономически ръст, който “Градът на липите“ успява да постигне в последните няколко годни и благоприятното му географско разположение.

Средните наемни цени на индустриалните площи в града през юли тази година достигат цени от 1 евро за кв.м. в кв. Индустриален и 0.50 евро в кв. Голеш, става ясно то данните на агенция "Форос", предоставени за Profit.Bg.

Пазарните цени пък се движат между 120 евро за кв.м в кв. Индустриален, ако са в регулация, и 80 евро в кв. Голеш.

Месечните наемни цени на офисите са 7 евро за кв. м. в централните части на града и по 5 евро в кварталите. Пазарните пък достигат до 3 000 евро за кв.м. в централните част на града и 850 евро за кв. м. в кварталите.

Наемните цени на жилищата се движат от 2.50 до 1.00 евро за кв. м., в зависимост къде се намира жилището. Най-скъпи за жилищата ново строителство, които могат да се наемат на цени от по 7 евро за кв. м. в централните част на града.

Пазарните цени на жилищата са между 820 евро за кв.м. в централните части на града и 400 евро в по-отдалечените квартали. Най-високи отново са цените в новопостроените сгради, като в централната част цената им достига 880 евро за кв.м.

Цените на търговските площи, предназначени за продажба на дребно, са между 10 и 25 евро за кв.м. Що се отнася до наемните цени на кв. м. в търговските центрове, то достига около 20 евро става ясно още от изнесените данни.

Пазарните цени на земеделската земя, която впрочем в региона има много добър пазар, се движат между 0.18 и 0.13 евро за кв. м. в зависимост от разстоянието, на което се намират от града.

Вилните имоти се търгуват на цени от по 40 евро за кв.м в селата, разположени на 25 км. от града и за 30 евро за кв. м. за тези, които се намират на 50 км. от Стара Загора.

Георги Начев