Въпреки че финансовата криза удари и руския пазар на недвижими имоти, строителството на нови сгради в столицата Москва продължава с пълна сила.

Непрекъснато се появяват нови жилищни комплекси, мрежата на метрото се разширява, а нови автобусни линии се откриват почти всеки месец.

Плановете на строителните компании, развиващи дейност в Москва, включват строителството на над 90 млн. кв. м жилищна площ в следващите няколко години. Не е ясно обаче дали ще има достатъчно терени за строителство.

Освен жилищните комплекси в Москва се строят и много бизнес, търговски и офис сгради, а в небето над града вече се извисяват няколко небостъргача. Предлагането на бизнес площи в града постепенно започва да ипреварва търсенето, пише РИА Новости.

Според данните на консултантската компания RRG, за месец септември предлагането се е увеличило с цели 12% спрямо август. Общият обем на бизнес площите на пазара вече достига рекордни стойности, става ясно още от изнесените данни.

Наемите на бизнес имоти също растат с много бързи темпове, като за същия период те са се повишили с около 17%, сочат още изнесените данни на консултантската агенция.

Най-голямо увеличение за периода са отчели офис площите, като техният дял сериозно се увеличава.