Кметът на град Варна Кирил Йорданов и инвеститорите на проекта направиха първата копка на Логистичен Парк Варна. Това е първият проект в морската столица, който ще предложи концепция, отговаряща на изискванията на наемателите за складови съоръжения, ефективно управление на стоки и приятна работна среда едновременно.

Разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица, Логистичен Парк Варна ще е с обща застроена площ от над 80 000 кв. м., включващи висококачествени модерни складове, обслужващи офиси и търговски площи. Проектът има бърз и лесен достъп до околовръстния път на града и бул. „Владислав Варненчик”, част от пътния коридор, свързващ морския бряг със София и основните европейски транспортни коридори.

Логистичен Парк Варна ще предостави готови за експлоатация складови площи под наем. Всички сгради предлагат максимална гъвкавост и опции за разширение. Освен стандартни пространства за складиране на средно- и бързооборотни стоки, Логистичен Парк Варна ще осигури и възможности за наемане на специализирани площи, предлагащи контрол на температурата и cross-docking системи.

Проектът ще бъде реализиран на три фази, като изграждането на първия етап с обща застроена площ от 24 000 кв. м ще приключи до края на 2007 г.

До този момент в проекта са вложени около 26 млн. лв., а в следващите етапи ще бъдат инвестирани между 75 и 85 млн. лв., като се очаква цялата инвестиция да бъде над 100 млн. лв.

Инвеститори на комплекса са водещата строителна и инвестиционна компания FairPlay International и Bulgarian Property Developments – компания, листвана на Лондонската фондова борса. Ексклузивен консултант е международната консултантска компания Colliers International - лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти.