По-рано днес беше направена първата копка на най-големия проект на Arco Invest, част от естонска компания за недвижими имоти, съобщиха от компанията за Profit.Bg.

Новият комплекс, който е най-голямата инвестиция на компанията в нашата страна, ще бъде изграден в квартал “Манастирски Ливади-Запад“. Кварталът, намиращ се в полите на Витоша, стана изключително популярен сред строителните компании в последните няколко години.

Първата копка на“ Manastirski L!VD Apartments“, бе направена от Филип Стоянов, главен изпълнителен директор на „Холдинг пътища” АД и Емил Мечикиян, главен мениджър, Арко Инвест.

„Надявам се, че този проект ще бъде също толкова успешен, колкото и първият ни - „BLVD Residence” на бул. Мадрид в София”, коментира главният мениджър на Направление Инвестиции на Arco Vara, г-н Вейко Таевере.

Manastirski L!VD Apartments ще включва три жилищни сгради с разгърната площ 35 000 кв.м, които включват 284 апартамента, 25 търговски помещения на приземния етаж и охраняем паркинг за 217 автомобила.

Вече е подписан договор на стойност 6.1 млн. евро с „Пътностроителна техника” ЕАД за изграждане на комплекса на етап „Груб Строеж”. Според плановете на инвеститора се очаква жилищният комплекс да бъде завършен през 2010 г.

Вижте видео материал от събитието тук