Със символично засаждане на фиданки на 21 май (сряда) официално ще стартира жилищният проект „Residencia Botanica” – София, информираха от Homeforyou за Profit.bg.

"Residencia Botanica" е разположена в непосредствена близост до Ботаническата градина и Киноцентъра, в един от най-престижните квартали на София - Бояна. Комплексът се състои от две части - жилищна и обслужваща зона. РЗП на резиденцията ще е 40 хил. кв. м.
Общо 213 апартамента са разположени в четири луксозни сгради на три или четири етажа, всяка от които със собствени подземни и наземни гаражи. Комплексът разполага с 305 подземни и 23 външни паркоместа, както и със 106 складови помещения.

Проектирани са разнообразни по разпределение и квадратура апартаменти, мезонети и ателиета с площ между 50 и 200 кв. м. Предлага се избор на степента на завършеност и оборудване на жилищата. Сградите са газифицирани и с централна климатизация. Общите части са луксозно изпълнени с висококачествени материали.

Предвидени са много градини, детски площадки и шадравани край павираните алеи на комплекса, заграден от красива плетена ограда. Осигурен е контрол на достъпа чрез видеонаблюдение, охрана и COT. Обслужващата зона включва фитнес център, закрит плувен басейн, SPA студио, козметичен и фризьорски салон, ресторант и супермаркет, детска градина и школа за изучаване на чужди езици.

В “Residencia Botanica” ще има 2 детски площадки и 2 зони за отдих и почивка. При градинския кът "Стълбата" са разположени кафене и фонтан със статуя на богинята Флора.

В ландшафтния архитектурен проект са предвидени 5 характерни паркови елемента, сред които Триъгълника, Стълбата и Зодиака , както и многообразие на растителни видове в зелената система. Всички междублокови тераси са озеленени, проектирани са като кътове за почивка и са свързани с пешеходната мрежа. Всяка пешеходна или автомобилна алея има осветление.

Елемент от обслужващата / обществената част е мултифункционалният център " Хармония ". В него има SPA център, фитнес, beauty center, зала за аеробика, 2 детски центъра - до 3 и до 12 години, интернет кафе, покрит басейн, който през лятото ще се отваря частично, джакузи, сауни, съблекални, аптека и лекарски кабинет, паркинг.