Строителният бум в северната ни съседка продължава и през тази година. Най-голяма естествено е активността в столицата Букурещ, пише румънският ежедневник BusinessStandard.

През последните няколко месеца беше завършено строителството на 10 проекта за суперлуксозни вили. Строителните работи по жилищата бяха осъществени от компанията Regatta real estate.

Теренът, на който са построени новите жилища, които ще приютяват някои от най-богатите румънски граждани, се намира в района Baneasa, в северната част на столицата.

Районът е един от ключовите за големите инвеститори в сектора на недвижимите имоти в страната. Цените на квадратния метър тук варират от порядъка на 2.000 – 2.800 евро, става ясно от данните на агенциите за недвижим имоти.

Имотите в тази район на Букурещ се продават на цени от по-няколко милиона евро. Един от най-скъпите имоти, намиращ се в близост до парковата гора на Baneasa, се продава за 4.35 млн. евро.

Имотът разполага с 1.200 метра застроена площ и дворно пространство с площ 4.000 кв.м, включващо покрит басейн, бар, сауна, фитнес-зала, собствено кино и няколко тенис корта.
Интересът към имотите непрекъснато расте, като желаещите да закупят жилище в района не рядко плащат в брой, информират някои от агенциите, продаващи имоти в луксозния квартал.