Строителна продукция през февруари намалява с 30%

987
Строителна продукция през февруари намалява с 30%

По предварителни данни на Националния статистически институт произведената строителна продукция през февруари 2010 г. намалява с 30.0% в сравнение със съответния месец на предходната година.

Определящо влияние върху общия индекс на строителната продукция оказва спадът с 36.6% в продукцията от сградно строителство. При гражданското/инженерното строителство намалението е с 15.7%.

Общата строителна продукция през февруари 2010 г. е с 0.8% над равнището от предходния месец. Произведената продукция от сградно строителство намалява с 0.9%, докато при гражданското строителство е регистрирано увеличение с 3.7%.


През първите два месеца на 2010 г. строителната продукция намалява спрямо същия период на предходната година, като общият спад от 29.6% се определя предимно от отрицателните темпове в сградното строителство, което представлява 61.7% от цялото строително производство.

Регистрираното намаление в сградното строителство през периода е 36.8%, а в гражданското/инженерното строителство - 13.1%.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg