Въпреки кредитна криза инвестиционната активност в румънската столица Букурещ продължава да бъде много голяма.

Италианският строителен холдинг EDH, реализиращ в момента комплекса Rovere Exclusive Concept в северната част на Букурещ, обяви намеренията си да инвестира още 145 млн. евро в жилищен комплекс с 230 апартамента в същата част на столицата, пише BuisinessStandard по информация на Ралука Дина – финансов мениджър на компанията за луксозно обзавеждане Rovere Mobili.

Строителните работи по новия жилищен комплекс се очаква да започнат към края на тази година, става ясно още от съобщението.

Rovere Exclusive Concept разполага с общо 48 апартамента, от които 22 вече са продадени. Строителните работи по него започнаха през юни тази година и се очаква да завършат през следващата.

Пълното обзавеждане с мебели на всички апартаменти се поема изцяло от Rovere Mobili, като цените на жилищата започват от 280 хил. долара и могат да достигат 1.1 млн. долара в зависимост от големината.

Холдингът планира да започне работа по някои проекти извън Букурещ, като интересът е предимно насочен към планинските райони на страната.