Британският строителен концерн Bellway Plc обяви, че намалява с 25% продажните си цени, след като отчете "безпрецедентен" спад от 29% на годишните печалби в края на юли, съобщи Ройтерс.

Регистрираните до края на септември продажби "на зелено" са с 49 % по-малко, в сравнение със същия период на миналата година.

Изпълнителният директор на компанията Джон Уотсън каза пред Ройтерс, че не очаква подобряване на пазара на жилища на Острова, поне през следващата една година. "Продажбите са с около 50% по-ниски през последната година, така че очакваме още по-голям спад на печалбите и намаляване на обемите през настоящата година", каза Уотсън.

През последния едногодишен период компанията Bellway е продала 6 556 готови жилища, което е с 14.2% по-малко от продажбите през предходния едногодишен период, на средна цена от 169 700 паунда, в сравнение със средна цена от 173 300 паунда през предходния едногодишен период.

Компанията не очаква подобрение в продажбите на жилища, докато не се възстанови пазарът на ипотечните кредити. "За това ще е необходима поне една година, а някои прогнозират и две", казва изпълнителният директор Уотсън.

Източник: БГНЕС