Общият обем на новопостроените жилища във Великобритания е спаднал до най-ниските си нива от 1945 г. насам, става ясно след проучване на Construction Products Association (CPA).

Данните от направеното проучване на организацията показват, че от началото на тази година жилищата, чието строителство е започнало са около 147 хил. Това е спад с над 27% в сравнение със същия период на предходната година.

Освен това жилищата, започнати да се строят в частния сектор, се очаква да се понижат с около 30% до най-ниските си нива от 1992 г. насам.

След изнасянето на тази данни, прогнозите на анализаторите са строителният сектор в страната да се свие с 1.3% като цяло до края на тази година.

Въпреки това, програми като строежи на училища и прилежащите спортни и други видове зони около тях, както и проектите, свързани с Олимпийските игри през 2012 г., продължават да са изключително доходни за компаниите, ангажирани с тях.

Въпреки спада амбициозните планове на британското правителство за строителство на жилища предвиждат до 2016 г. в страната да бъдат построени близо 2 млн. броя нови жилища.