Стротелният сектор в Германия се забавя през април за пръв път от над една година

1195
Стротелният сектор в Германия се забавя през април за пръв път от над една година

Активността в строителния сектор в Германия се е забавила за пръв път през април от над една година насам, като поръчките за строителство са отбелязали трето поредно месечно понижение, посочиха изнесени днес данни на NTС.

Индексът, базиран на изследване на около 220 строителни фирми, се е понижил до ниво от 42.6 пункта, или най-ниската му стойност от 25 месеца насам.

За сравнение, през януари той се повиши до рекордната стойност от 60.3 пункта, а през февруари възлезе на 52.2 пункта.

Стойност под 50 пункта сочи забавяне в сектора. Това бе и първата стойност на показателя под 50 пункта от месец март 2006 година насам и сочи цялостното забавяне, коментират анализатори.

Забавянето в сектора на строителството на жилища се е предопределило от няколко фактора, сред които краят на правителствената помощ при строителство и отпадане на данъчните референции.

Индексът относно активността в сектора на жилищното строителство е възлязъл на 31.4 пункта, което бе и най-ниското му ниво от септември 2004 година насам. За сравнение, през предходния месец показателят възлезе на 50.7 пункта.

Индексът относно поръчките се е понижил до 42.7 пункта, което бе и най-ниското му ниво от октомври 2005 година насам.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg