Общо 306 еднофамилни двуетажни къщи ще бъдат изградени върху терен от 400 дка. Селището Делта Хил Sunny Residence Park ще се намира в подножието на южния склон на Витоша, на границата с Природен парк Витоша, на минути разстояние до столицата.

Строителството на собствена инфраструктура започна през април 2006 г. и включва изграждането на основни комуникационни артерии и съоръжения - пречиствателна станция, електроразпределителна станция, кабелизация и канализация.

За изграждането на пътна инфраструктура до момента са вложени над 1.3 млн. лв., а пречиствателната станция е на стойност 700 хил. евро.

Очакванията са, че общата стойност на инвестицията за изграждането на Делта Хил Sunny Residence Park ще възлиза на повече от 50 млн. евро.

Първият етап на изграждане на къщите започна през ноември 2006 г. и включва строителството на 42 къщи. До края на годината целият етап следва да бъде завършен. Строителството на цялото селище ще се извърши на осем етапа, като окончателното му изграждане е планирано за 2010 г.

За продажба се предлагат 10 различни типа къщи с площ от 180 до 300 кв. м заедно с двор, като големината на парцелите е от 300 до 1 000 кв. м.

Жителите на Делта Хил ще разполагат с всички съвременни удобства - детска градина, магазини, офиси, ресторант, бар, спортна площадка с тенис кортове.

Делта Имоти Гуп е дружество с 25% българско и 75% естонско участие. Основната му дейност е инвестиции в недвижими имоти и реализиране на три типа проекти: сателитни селища в околностите на София, високо жилищно строителство в широкия център на столицата и технопаркове.