Марица Гардънс резидънс е най-новият жилищен проект в Пловдив, който ще е разположен върху площ от 40 дка в северозападната част на града, в близост до ЕГ Пловдив, ПУ Паисий Хиленсарски и Окръжна болница.

Плановете на инвеститорите и строителите на компекса предвиждат той да е комуникационно обезпечен с асфалтиран достъп както до всяка една от структурите на компекса, така и до бул. България, чрез които се получава лесен достъп до централната част на Пловдив, магистрала Тракия и изходите на града.

Комплексът ще се състои от 19 на брой 5-етажни блока, 15 от тип А с по 25 апартамента и 4 от тип Б с по 50 апартамента всеки. Във всеки блок ще има подземни гаражи, а големината на апартаментите варира от 40 кв. м за студиата, 70-75 кв. м за апартаментите с една спалня и 100-120 кв. м за тези с две спални.

В рамките на компекса се планира и изграждането на парк с площ от 5000 кв. м., а също и търговска улица, детски площадки, спортни съоръжения, заведения за бързо хранене, спа център, фитнес клуб и др.

Първият етап на Марица Гардънс се очаква да бъде завършен през март 2008 г., докато целият компекс – декември 2010 г.