На международното изложение за недвижими имоти "BalEx", което се провежда от 18 до 20 април в Интер Експо Център, беше представен жилищният комплекс от затворен тип “Бриз Банкя “.

Комплексът се намира в град Банкя, който е разположен на около 15-20 километъра от столицата София и има доста удобна връзка с града. Комплексът ще бъде изграден върху терен с площ 10 хил. кв. м.

Основният инвеститор и главен изпълнител в изграждането на новия жилищен комплекс е строителната компания Си Ел 2003 ООД. Проектът е на архитектурно бюро София План ООД.

Жилищният комплекс ще бъде изграден на няколко етапа. Първият включва изграждането на 34 еднофамилни триетажни къщи с площ 210 кв. м, като всяка включва собствен парцел. През вторият етап от реализацията на проекта ще бъдат изградени 8 двуфамилни къщи.

Архитектурните решения на къщите в новия жилищен комплекс “Бриз Банкя“ комбинират традиционния български стил с модерна визия.

Напоследък жилищните комплекси от затворен тип, които са много популярни в Западна Европа и САЩ започват да се изграждат и в България.