Дубайската строителната компания Emaar Properties, която реализира проекта Downtown Dubai на обща стойност 20 млрд. долара, обяви, че в проекта е включено и строителството на кули близнаци, пише gowealthy.com.

Според плановете, кулите близнаци, носещи името Claren 2, ще бъдат жилищни. Въпреки че ще изглеждат по абсолютно еднакъв начин, височината им ще бъде съответно 21 и 25 етажа.

Сградите ще бъдат разположени до новопостроения фонтан, в близост до станалата популярна в цял свят заради височината си сграда - Burj Dubai.

Двете сгради са специално проектирани и ще притежават уникален дизайн с характерни големи отворени пространства. Достъпът на слънчева светлина в апартаментите е максимален, като може да се контролира.

Интериорът на жилищата е създаден по специален начин, за да имитира различни природни пейзажи, създавайки чувството, че обитателите на жилището се намират насред джунглата например.

Според плановете апартаментите ще бъдат с една, две или три спални, като ще има специални стъклени тавани за жилищата на последните етажи, както и безжичен интернет във всички апартаменти в двете сгради.

След завършването на жилищните сгради близнаци апартаментите, които ще бъдат обявени за продажба, ще бъдат едни от най-луксозните и скъпи на пазара.

За сега цените на квадратния метър в Claren 2 не се уточнява, но предвит цените на новите жилищата в Дубай със сигурност най-евтините ще бъдат около 1 милион долара.