Вече всеки, който желае, може да живее в нюйоркската квартира, където е прекарал студентските си години Барак Обама, стига да плаща "скромната" сума от 1900 долара месечно, след като бе съобщено, че апартаментът се дава под наем.

"Новият наемател може и да не стигне някой ден до бул. "Пенсилвания" 1600 (адресът на Белия дом), но поне има възможност да направи първата стъпка", гласи рекламата на агенцията за недвижими имоти.

Брокерите, търсещи клиенти да влязат под наем в двустайния апартамент, който през 80-те години днешният президент е делял с друг младеж, окачествяват имота като "жив фрагмент от американската мечта" и канят интересуващите се "да влязат в историята".

Апартаментът се намира в нюйоркския квартал Ъпър Уест Сайд и както пише в мемоарите си Обама, е без вътрешни врати и има сериозни проблеми с отоплението. Той, разбира се, е "обновен, с чудесен паркет, високи тавани и обширни гардероби", хвалят го от агенцията CitiHabitats. И със сигурност ще се превърне в туристическа атракция.

Източник: БГНЕС