Строително инвестиционната компания Swiss Golf & Leisure обяви намеренията са да инвестира в голф-комплекс в Румъния на обща стойност около 50 млн. евро, съобщвава BusinessStandard.ro.

Компанията е създадена през 2006 г. от петима акционери от Швейцария и Румъния, всеки от които има равно дялово участие в нея. Дейността й е ориентирана предимно в сферата на строителството.

Новият проект включва стандартно голф игрище с 18 дупки, тренировъчно трасе за автомобили, както и 350 жилища, намиращи се в района Dragomiresti Vale, западно от столицата Букурещ.

Освен това от компанията съобщават, че ще бъда изграден и луксозен хотел, фитнес зала, плувен комплекс и ресторант. Очакванията на инвеститорите са целият проект да бъда завършен до края на 2010 г.

Според принц Димирий Стурдза, който представи проекта пред румънските медии, общата стойност на инвестицията само за изграждането на голф игрището надхвърля 5.6 млн. евро.

Това е вторият проект, включващ голф-игрище, който се изгражда в Румъния. Първия е курортът Poiana Brasov. построен от INR Management, който се намира в централна част на страната.