Най-големият търговски и развлекателен център в Хърватия с хотел и офиси ще бъде построен в столицата Загреб, съобщава property-magazine.eu.

Общата му застроена площ ще бъде 270 хил. кв. м, като се очаква за строителните работи по него да бъдат открити повече от 5 хил. нови работни места.

Загреб е най-добрата дестинация за построяване на такъв голям търговски обект. Градът има население от близо 1.3 млн. души, намира се на много важен магистрален път и има летище, което е само на 10 мин. от града.

Общата стойност на инвестицията по построяването на обекта се очаква да бъде около 500 млн. евро. Търговската част на центъра ще бъде на няколко етажа, като се предвижда да има и огромен кино комплекс.

В съседство ще има паркинг с капацитет от 1 600 паркоместа.

Проектът гарантира най-високите международни стандарти за екологично ориентирана архитектура и строителство.

В изграждането му ще бъдат вложени всички съвременни енергоспестяващи технологии, като комплексът ще има естествена вентилация, става ясно от съобщението на инвеститорите.

Отделянето на въглеродни емисии ще бъде сведено, на практика, почти до нула - чрез специални системи.

Според специалистите на пазара на недвижими имоти в Хърватия това със сигурност ще бъде една от най-модерните сгради, както в страната, така и в цяла Европа.