Търговските площи в ЦИЕ ще продължат с бурния си ръст в следващите години

591
Търговските площи в ЦИЕ ще продължат с бурния си ръст в следващите години

Развитието на пазара на новите търговски центрове в Европа се очаква да продължи и през тази и следващите няколко години, съобщава property-magazine.eu.

Очакванията на повечето специалисти са именно пазарите от Централна и Източна Европа да имат водеща роля в този процес, като прогнозите са ръстът в сектора в тези страни да е най-висок.

За миналата година са построените и развити рекордни 6 млн. кв. м площи в различни търговски центрове, а през 2006 година построените са 5 млн. кв. м.

На първото място отново се нарежда Русия, като само там са построени 1 млн. кв. м площи за 2007 г. Очакванията за следващите две години са в страната да бъдат застроени и разработени над 6.5 млн. кв. м.

Пазарът в страната се движи най-вече от голямото търсене на търговски и офис площи в столицата Москва и Санкт Петербург, където делът на свободните площи е по-малък от 1%.

Строителният бум, който се наблюдава в нашата съседка Турция, ще продължи и през следващите няколко години, категорични са анализаторите. Все още пазарът там е под средното за Европа ниво по търговска площ на глава от населението, което в следващите години ще се промени със сигурност.

Може би най-бързо развиващия се пазар сред страните от ЦИЕ е полският. Пазарът на недвижими имоти в страната отчита ръст от 17% за изминалата 2007 г. Очакванията за новата година са новопостроените офис и търговски площи да се удвоят.

И страните от Западна Европа, като Франция и Великобритания, също имат проекти за строеж на над 1.5 млн. кв. м площи, следвани от много бързо развиващия се пазар на недвижими имоти на Украйна.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...