Търговските центрове в Москва ще са предпочитана форма за инвестиции в недвижими имоти, като ще изпреварят по привлекателност инвестициите в офис-площи, сочи проучване направено от Urban Land Institute и PricewaterhouseCoopers.Около 72% от анкетираните 390 инвеститори са заявили, че биха предпочели да инвестират в търговска недвижима собственост в столицата на Русия, което е и най-големият процент сред анкетираните в 27 европейски града.Инвестициите в сектора на недвижими имоти в Русия се повишават на фона на значителния ръст на руската икономика, като за изминалата година те се повишиха до 4.5 млрд. долара. Москва, която се считаше за един от най-рисковите пазари сред изследваните 27 големи европейски градове през изминалата година, се е изкачила през тази година със 7 места, до 19-та позиция по привлекателност.

Към столицата на Русия съществува значителен инвеститорски интерес, особено в сектора на недвижимите имоти, както от страната, така и от чужбина.

Като рискове пред пазара на имоти в руската столица обаче, съществува опасността от последване на тенденцията на пазари като Полша, където след бурен ръст в сектора на недвижимите имоти, последва успокояване на пазара и силно забавяне в темпа на нарастването на инвестициите и доходността в сектора.