Бумът на имотния пазар, главно в големите градове на страната, се отразява и на строителната дейност у нас. Само в София, по данни на НСИ, от началото на 2016 г. са въведени в експлоатация 60 нови жилищни сгради, а издадените разрешителни са в пъти повече – 325.

Екипът на Profit.bg ще ви представи само част от комплексите в столицата, в които жилищата очакват новите си собственици.

Витоша Вю / Vitosha View

Това е затворен комплекс в полите на Витоша с атрактивно местоположение между планината и централната част на града.

На първият етап от строителството се предвижда изграждането на две сгради с общ двор и подземен паркинг. В някои апартаменти още от ниво партер се открива панорамна гледка към Витоша; други от третия етаж на сградите предлагат панорама както към Витоша, така и към София и Стара планина.

В пентхаусите на последния етаж и на двете сгради се открива панорамна гледка в почти всички посоки.

Комплексът е разположен на тиха и спокойна улица, пряка на бул. "Черни Връх", с директен достъп до самия булевард, в самия край на квартал Кръстова вада, на пешеходно разстояние от магазин "Фантастико" в Драгалевци.

South Park West – жилища на входа на Южния парк

South Park West е сграда от висок клас, която ще бъде изградена на метри от входа на Южния парк. От голяма част от апартаментите ще се откриват красиви гледки към парка и към Витоша.

Основното предимство на жилищната сграда е нейното престижно местоположение в един от най-предпочитаните южни квартали на столицата, който притежава отлична репутация, множество удобства и разбира се - бърз достъп до центъра на София.

South Park West е осеметажна бутикова сграда, разполагаща с един вход. Състои се от едно ниво с подземни гаражи, две нива с офиси и шест етажа с жилища.

Апартаментите в сградата са едва 36 на брой.

Комплекс Alba

ALBA APARTMENTS е жилищен комплекс в градска среда, разположен в престижния столичен квартал Изгрев, заобиколен от Борисовата градина, Ловен парк, тенис кортове и басейн. Комплексът разполага едновременно с удобна връзка с центъра на града и широк панорамен изглед към Витоша.



Комплексът е разположен по начин, осигуряващ възможността на всички жилища да се възползват от съчетанието на трите фактора на средата – южно изложение, панорама към Витоша и свободна пространствена перспектива пред себе си.

Тази комбинация от външни фактори предопределя както функционалното разпределение на отделните жилища, така и концепцията на дизайна на фасадата.

New Sofia - затворен комплекс до НСА

Жилищата в този затворен комплекс до Националната спортна академия започват на цени от 48 000 евро за двустайните и 64 000 евро за тристайните апартаменти. Сградите са разположени в непосредствена близост до спортните игрища на НСА.



Районът се отличава с много добра инфраструктура, както и с бърз и лесен достъп до центъра на града, летището и околовръстния път.

В близост има множество магазини и големи търговски вериги, разнообразие от ресторанти, кафенета и нощни клубове. Недалеч от сградата са разположени няколко факултета, а също и голям парк.

Жилищна сграда до Мол Парадайз и метростанция

Стилна и изключително приятна за окото, тази жилищна сграда е разположена в началото на кв. "Кръстова вада", до Южния парк.



Това е една от най-хубавите и престижни централни части на гр. София, която се отличава с отлична инфраструктура и близост до КБ "Лозенец", болница "Токуда", посолствата на САЩ, Сирия, Индонезия и Афганистан, множество бизнес центрове, а също и Зоологическата градина.

Недалеч от сградата има множество детски градини и училища, а също така Мол Парадайз и метростанция Витоша.