Британската строителна компания Taylor Wimpey е продала бизнеса си в Северна Америка на TMM Holdings за 955 млн. долара, информира Reuters.

С продажбата Taylor Wimpey цели намали задълженията и дефицита по пенсионната си програма и да се концентрира върху основната си дейност по жилищно строителство във Великобритания.

"Продажбата е значителна стъпка към целта ни да се превърнем в строителна компания, с дейност, концентрирана предимно във Великобритания," казва главният изпълнителен директор на Taylor Wimpey Пит Редфърн.

"Продажбата ще стабилизира счетоводния ни баланс, ще увеличи финансовия ни капацитет за инвестиции във Великобритания и ще ни позволи да преследваме целта си за подобряване на нормата на печалба."

Taylor Wimpey, която е третата най-голяма британска строителна компания по пазарна стойност, съобщава, че сделката включва продажбата на Taylor Woodrow Holdings (USA), Inc. и Taylor Wimpey Holdings в Канада.

TMM Holdings е контролирана от инвестиционни фондове, свързани с TPG Capital, Oaktree Capital Management и JH Investments.