Ако се вълнувате от новите постижения в сферата на модулните конструкции, то със сигурност тази огледална къща в Португалия ще ви впечатли. Разработена е от дизайн студио MIMA.

За създаването на уникалния проект авторите са вдъхновени от минималистичните скулптури на Доналд Джад, Мак-Кракен и Робърт Морис.

Огледалното оформление на долната част на фасадата скрива стълбите на дървения фундамент и така се създава впечатление, че къщата не се докосва до земята, а витае във въздуха.

Къщата има правилна правоъгълна форма. Фасадите са от листове алуминий, под които са разположени сандвич-панели и крос-ламинирани дървени панели с изолационен слой.

Входовете към къщата представляват стъклени врати, които се намират на страничните фасади.

Във вътрешността на помещението стените са изработени от лакирана борова дървесина. Благодарение на светлото топло дърво и очарователните гледки от прозорците, интериорът не е аскетичен. Пространството е задоволително уютно и приятно.

Конструкцията се произвежда готова в завода. Може да бъде транспортирана до всяка точка на ЕС в готов вид.

Към днешна дата са разработени два варианта на къщите. Те се отличават по размери – 21.6 и 32 кв. метра с дължина съответно 9 и 12 метра.

Вътрешната планировка на къщите могат да бъдат по желание на клиента.

Холът, спалнята, банята и кухнята могат да бъдат разположени на всяко място в къщата.

Електричеството се осигурява от централна ел. мрежа, но има възможност и за инсталиране на слънчеви панели.

Цената на къщата варира между 27 625 евро и 36 500 евро.