Само три месеца след като стъпи официално на българския пазар, британската компания за управление на проекти „Томпсън Кол” и българският й партньор „Корект Проект” стартират работа по първия си съвместен проект за управление - уникалния комплекс "Гранд плаза" в Русе.

Проектът, обявен за "символ на град Русе", е разположен върху терен от 36 дка и съчетава Универсална спортно-зрелищна зала и шоуруми – 25.000 кв м., Търговско-развлекателен център и подземни гаражи – 89.000 кв. м., Бизнес център – 14.000 кв.м и Хотелски Комплекс – 13.000кв. м.

„Гранд Плаза” е уникален за България комплекс, съчетаващ няколко функционалности в себе си. Богатият опит в изграждането на обекти в Европа, Близкия Изток и Карибския басейн ще спомогне за превръщането на комплекса във важна част от социалния и бизнес живот на град Русе.

Гранд Плаза притежава потенциал да се превърне в емблематичен за целия регион комплекс, а именно Томпсън Кол има значителен опит при реализиране на такъв тип проекти”, заяви Тони Константинидис, Главен оперативен директор на британската компания.

„За нас е предизвикателство да поемем проект-мениджмънта на този мултифункционален и зрелищен комплекс, който ще привлича посетители не само от града, но и от региона и съседните страни,” каза инж. Христин Хараланов, Управител на ”Корект Проект”. „Всяка част от комплекса допълва останалите, като те взаимно подпомагат функционирането си и увеличават стойността на целия проект.”

Международната компания Томпсън Кол (Thompson Cole) притежава 27 години история в областта на цялостното управление на проекти и оптимизиране на паричните потоци. Томпсън Кол е част от холдинга Thompson Cole Limited, британска консултантска компания с изключителен опит на пазарите в Европа, Средния Изток и Карибския басейн.

През март 2008,Томпсън Кол стъпи на българския пазар, като избра за свой изключителен представител за страната Корект Проект, компания посветена на управлението, консултантските услуги и пълното обслужване на строително - инвестиционни проекти. Корект Проект участва заедно с Томпсън Кол в пролетното издание на най-мащабното изложение за недвижими имоти на Балканите BalPEx.