Във всеки дом има шкаф, пълен с какви ли не кухненски принадлежности и уреди, които не ползваме. Все пак има няколко, които задължително трябва да присъстват във всеки дом и които не само ще улеснят максимално работата и готвенето, но и ще го превърнат в истинско удоволствие. Вижте кои са те:

Кухненски робот

Трудно е да се опише колко много неща може да върши кухненският робот. Той може да се използва като нож, с който да режем на ситно, на слайсове, на жулиени, може да меси тесто, да направим песто, дресинг за салатата. Определено това е уред, който ще събуди кулинарното вдъхновение.

Уред за бавно готвене

Искате подобен уред, но нямате голям бюджет? Дори да изберете среден клас, няма да сбъркате. С него ще имате храна, която ще се готви сама, а на сутринта ще ви посрещне апетитна закуска или след работа ще ви чака готовата вечеря.

На него може да приготвите от цяло пиле, през ребра и дори сосове. Ако искате нещо сладко, тук може да направите чийзкейк.

Тенджера под налягане

Това е уред, който съществува от дълго време, но по една или друга причина много хора се страхуват да го използват. Съвременните модели са напълно безопасни и само за няколко минути може да имате идеално сварени зеленчуци или месо. Експериментирайте с фондю или хляб.

Уред за вакуумно готвене

Все още не е популярен у нас, но подобен уред позволява готвене на жилави меса, при които колагенът се превръща в желатин. Готвенето става при 50-70 градуса. Продуктите се вакумират и се оставят в тази атмосфера за около 12 часа. С него могат да се приготвят истински гурме ястия.

Термометър за храна

Готварският термометър е уред, който трябва да присъства във всяка кухня. Благодарение на него може да разберете дали месото е достигнало идеалната температура или мазнината се е нагряла достатъчно. Перфектният помощник за всеки готвач.

Качествен блендер

Вече блендер има в почти всеки дом. Ако все още търсите обаче, заложете на такъв с достатъчно голяма кана (по възможност стъклена) и мощен мотор.

Нож за тесто

Дори да звучи като нещо, от което нямате нужда, грешите. Това е помощник, който ще в помощ на всеки, който приготвя тесто. С лопатката ще събирате лесно тестото, ще го режете, става дори за накълцване на месо.

Мандолина

Това е много полезен уред, с който ще може лесно и без усилия да нарежете зеленчуци за нула време. С нея ще оформите и много красиви плата.

Чугунен тиган

Съд, койтоq ако веднъж ползватеq може да не поискате друг. Тиганът не е само за стек, а в него може да готвите от пица до фондю, риба и дори да печете кафени зърна. Не вярвате? Защо не опитате!

Готварски нож

Инвестицията в хубав готварски нож е задължителна за всяка кухня. Благодарение на професионален нож може да усетите дори и разлика във вкуса на приготвяната от вас храна. Ако трябва да обзавеждате с уреди и посуда вашата кухня, започнeте с ножовете. Инвестиция, която ще се изплати.