Най-луксозният хотелски апартамент в Ню Йорк се намира на последния етаж на хотел Four Seasons.

С цена на нощувката от 50 000 долара, пентхаус апартаментът на Тай Уорнър дори бе обявен за най-скъпия хотелски апартамент в Северна Америка за миналата година.

Хотел Four Seasons Ню Йорк бе купен от милиардера Тай Уорнър през 1999 г.

Въпросният апартамент, който предлага 360-градусова гледка към Манхатън и Сентрал Парк, първоначално бе проектиран като временно жилище за Уорнър.

Вижте още: Сложният живот на един странен милиардер

Жилището е с площ от 400 кв. м и заема целия 52-и етаж. Апартаментът разполага със собствен асансьор, който въвежда гостите директно в него.

Според The Telegraph, скъпият хотелски апартамент е наеман само за около 10 нощувки на година. Късметлийте, които могат да отседнат там, се ползват с дълъг списък от удобства, между които иконом, който е на разположение 24 часа в денонощието, Rolls-Royce с шофьор, фитнес инструктор и консиерж по културните въпроси.

Вижте още: Единственият седемзвезден хотел в света не е в Дубай

Всеки детайл в апартамента - от кожата по стените до китайските камъни оникс в банята, са дело на международни занаятчии.

Банята разполага с инфинити вана и мивки, направени от полускъпоценни камъни.

Всекидневната разполага с високи тавани, прозорец на покрива и пиано Bösendorfer.

Вижте още: Как изглежда тризонет за 59 млн. долара?

Гостите могат да се насладят на романтична вечеря за двама в трапезарията, преди да разгледат класическата и модерна литература в библиотеката.

След това могат да подремнат в чаршафи от тайландска коприна в основната спалня с площ от 180 кв. м. Апартаментът разполага и с дзен стая, в която има успокояващ водопад, както и спа студио за масажи.