Като един от водещите имотни агенти в САЩ, Аарън Кърман от John Aaroe Group е работил с не един и двама от ултрабогатите хора.

Шефове на големи компании, знаменитости и кралски семейства от Саудитска Арабия, Катар и Кувейт са сред неговите клиенти, а той сключва имотни сделки за 300 - 400 млн. долара на година.

Наскоро Кърман е достигнал продажби на имоти на стойност общо 3 млрд. долара в кариерата си.

Кърман, който живее в Лос Анджелис, успява да изгради кариера от това, че разбира и задоволява нуждите на богатите хора, с които работи.

"Трябва наистина да установите връзка с клиентите си," споделя Кърман пред Business Insider. "Всеки търси нещо различно. Повечето хора разглеждат имота, каква гледка предлага, уединението, което предлага и размерите или пък дали има ограда."

Винарни, бални зали, молитвени стаи, паник стаи и добре оборудвани спа центрове са сред най-желаните удобства.

"В Лос Анджелис не продаваме просто къщи," казва той. "Ние продаваме начин на живот, всичко - от мебелите през предметите на изкуството до членството в частни клубове."

Вижте още: Тя е продала имоти за над 8.5 млрд. долара

Има едно нещо обаче, което e от голямо значение за богатите купувачи на имоти, според Кърман.

"Наистина богатите хора искат уединение. Това е от голямо значение за тях," казва Кърман. "По много причини те не искат хората да знаят какво купуват."

Практиката за използването на компании, за да се скрие самоличността на купувача, е често срещана и е законна. През януари Министерството на финансите на САЩ обяви, че ще започне да следи замаскираните купувачи на скъпи имоти в Ню Йорк и в Маями.

Новите мерки ще налагат имотните компании да разкриват имената на хората, които купуват имоти чрез кухи компании, като често за имотите се плаща изцяло в брой.

Разследване на New York Times през миналата година показа, че половината от имотите, продадени за над 5 млн. долара в САЩ, са купени от подобни компании паравани.

Според Кърман повечето сделки, които сключва, включват и клауза за конфиденциалност.

Един от имотите, които Кърман предлага в момента, е имение за 135 млн. долара в Бевърли Хилс. Къщата в с площ от 1 670 кв. м, има позлатен таван и се намира в престижен район.

Ако бъде сключена сделка на обявената цена, това ще е най-скъпият имот, продаван някога в Бевърли Хилс.