Привличащ окото апартамент от 70-те години на миналия век бе обявен за продажба в Чикаго на цена от едва 158 000 долара.

Пентхаус апартаментът с площ от 175 кв. м е построен през 1972 г. и все още изглежда сякаш е излязъл от някои от филмите за Остин Пауърс.

Стените на едната от трите спални са покрити с тапети в светлозелен цвят, както и една от двете бани.

Кухнята е също толкова „модерна“ с тапет, който комбинира тюркоазено синьо, бежово и жълто в халюциногенни форми, пише Daily Mail.

Другите две спални са комбинирани в една голяма всекидневна.

Немалко място във всекидневната е заето от зелен диван с кръгла форма. Той е в същия цвят, както и шестте внушителни стола, наредени около масата в трапезарията.

По рафтовете в банята все още има шишенца със стари парфюми, а апартаментът разполага и с тераса с изглед към басейна на жилищния комплекс Winston Towers, в който се намира.

Новият собственик ще трябва да плаща и допълнителни 35 долара на месеца за отопляем гараж и 20 долара за паркомясто на открито.

Жилището е пуснато за продажба за първи път през 2012 г. Тогава обаче към него не е проявен особен интерес.

Сега то се завръща на пазара и привлича все по-голямо внимание на имотния сайт Zillow.

Апартамент с площ от 167 кв. м, построен през 1929 г., който също има три спални и две бани и се намира в същия район, в момента се продава в Zillow на цена от 199 900 долара, или с около 26.5% повече от апартамента от 70-те години.