Дани Папинеу от Монреал, Канада, казва, че се е спасил на косъм от фалит, благодарение на това, че започнал да дава дома си под наем в Airbnb.

Airbnb е сайт, в който хората дават под наем имоти на туристи краткосрочно.

Папинеу е актьор и режисьор, но след като сам продуцирал първия си филм останал без пари. За да финансира дома той взел назаем почти половин милион долара от приятели и семейството си. Филмът се приел добре, но той не можел да върне парите.

Така Папинеу и неговият приятел Брад решили да продадат къщата си. Имотният им брокер, обаче, ги посъветвал вместо да продават къщата, да я дават под наем в Airbnb.

Това се оказало много успешна стратегия. Не само, че Папинеу не е разделил с дома си, той е направил 200 000 долара, след като около 1000 души са отсядали в къщата.

В деня, в който Папинеи е интервюиран за американско оналйн издание, той казва, че е направил 1 500 долара от резервации.

„Не съм правил повече пари в един ден по друг начин,“ казва той.

В началото не всичко било по мед и масло.

„В началото бях много наивен и приемай всякакви гости,“ казва той.

Веднъж един човек наел дома за 3 души. Появили се обаче 30 души, които направили парти и нанесли щети на дома за 4 000 долара.

Те вече подбират по-внимателно гостите си и имат собствен сайт Airbnbsecrets, където дават видео съвети на хората, които искат да дават дома си под наем.

За да направиш пари от наем, обаче, трябва да имаш и хубава къща. Това е домът на Папинеу:

Виж още: 5 от най-страхотните апартаменти в София в Airbnb