Цените на имотите в квартал "Триъгълника" ще бъдат в пъти по-високи от тези в центъра след пускането на метрото. Това каза премиерът Бойко Борисов, който откри ново мостово съоръжение в столичния квартал.

Борисов отбеляза, че вижда хора от квартала, които преди година и половина - две са идвали при него, за да протестират, че са откъснати от пътната мрежа. Премиерът каза, че тогава е обещал строителството на това съоръжение и то вече е факт.

90 дни е отнело строителството на съоръжението в квартала. Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че хората с право са се тревожили за това, че остават изолирани след началото на строителните работи за метрото.

Сега обаче кварталът става, по думите й, най-привлекателното място за живеене в столицата, с три нови улици, освежен парк и озеленяване. При строителството са спестени 100 000 лв. - вместо в 1.2 млн. лв. строителят се е вместил в 1.1 млн. лв. Районът е озеленен с нови дървета, храсти и райграс.

Министър-председателят и кметът Йорданка Фандъкова откриха нов мост с три ленти за автомобили, който свързва кв. "Триъгълника" с кв. "Надежда". Изцяло подменени в района са електрическите и телефонните централи, прокаран е нов водопровод, изградена е нова улица - "Чудотворци", с дължина 140 метра, обясни градоначалникът. Поставена е и нова светофарна уредба с енергоспестяващи осветителни тела.

От "Московска" 33 обясниха, че до края на годината ще има изградени нови 13 моста. Предвидени са 8.2 млн. lw, като 6 млн. от тях са от бюджета за 2010.

Източник: Фокус, АСН