Цените на недвижимите имоти в Дубаи са отчели повишение с най-малко 78% за изминалата година. Това стана ясно след изнесените данни от консултантската компания в сферата на недвижимите имоти Colliers International.

сектора в страната през изминалата година им както в цените на имотите, така и в броя на чуждестранните купувачи и инвеститори. Всъщност техния брой става по-висок с всяка изминала година, отбелязват анализатори от Colliers.

За периода между последното тримесечие на миналата година и първото на тази, цените на имотите в Дубай са се повишили с над 42%.

Най-сериозно увеличение за периода е регистрирано при вилните имоти – повече от 85%, показват изнесените данни.

Бумът в сектора на недвижимите имоти в страната продължава вече 6 последователни години. За този период броят на построените жилища е нараснал многократно. Заради увеличаващото се търсене има и постоянен ръст в цените.

В последните няколко години бяха реализирани няколко проекта за строителство на изкуствени острови с формата на палма, които направиха Дубай известен по цял свят.

Редица от най-известните и богати хора на планетата искат да притежават имот в Дубай. Това естествено изстреля цените до върха. Най-търсени в емирството си остават луксозните апартаменти и вилите, разположени в непосредствена близост до морето.

Освен жилищни сгради в Дубай бяха построени и някои от най-известните и луксозни хотели в света, които допълнително допринесоха за популяризирането на тази дестинация, коментират от Colliers International.