Цените на индустриалните площи в България са от 1.5-5.5 евро/кв. м

1064
Цените на индустриалните площи в България са от 1.5-5.5 евро/кв. м

Цените на наемите на логистичните и индустриални площи в България варират от 1.5-3.8 евро/кв. м във Видин и 1.5-4.0 евро/кв. м за Русе до 3-5 евро/кв. м в Бургас и Пловдив. Най-високи са цените в София и Варна, респективно 3.5-5.5 евро/кв. м.

Данните бяха изнесени по време на провеждащата се в София Балканска конференция за недвижими имоти BalREc.

Към настоящия момент наличните индустриални и лигистични площи в София възлизат на 700 хил. кв. м, докато в Пловдив и Варна са съответно 250 и 200 хил. кв. м.

Всичките налични площи (260 хил. кв. м.) в Букурещ по данни от края на миналата година са заети. За 2006 г. индустриалните площи бележат ръст с 61 хил. кв. м., докато през настоящата се очаква нови 434 хил. кв. м. да се пуснат на пазара.

Наемните отношения в Букурещ варират от 4 до 5 евро/кв. м.

По данни на сръбската официална статистика общите индустриални площи възлизат на 200 хил. кв., като това е най-бързо развиващия се пазар в момента.

Наемите на новите, първокласни обекти варират от 5-6 евро/кв. м., докато за старите обекти цената е в диапазона от 1,5 и 3 евро/кв. м.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg