Цените на луксозните жилища в най-скъпия град в света – Лондон, отчитат много малка промяна за втори пореден месец, съобщава Bloomberg.

Средната цена на луксозните къщи и апартаменти в британската столица, която е около 3.9 млн. долара, се е повишила с около 0.1% за април. Това става ясно от изнесените данни от проучване на Knight Frank.

Годишното покачване в цените на луксозните имоти е едва 17%, което е най-ниският месечен ръст от май 2006 г.

Пазарът на недвижими имоти във Великобритания в момента понася сериозно ударите вследствие на международната кредитна криза.

Водещите компании от финансовия сектор на Лондон има вероятност да съкратят повече от 11 хил. работни места през второто тримесечие.

Това става ясно от проучването на Британския индустриален съюз, като се вземе под внимание фактът, че в световен мащаб банките са понесли загуби в размер на 319 млрд. долара.

Цените на луксозните имоти във Великобритания да спаднат най-малко с 2% до края на тази година, сочат прогнози на Knight Frank от минали месец.

Според доклади на другия голям брокер - Savills, общата стойност на транзакциите с недвижимо имущество в Лондон, както и в цялата страна, са отчели сериозен спад за първото тримесечие на тази година.