Цените на недвижимите имоти в Полша могат да продължат да се повишават и през тази година, като специалистите очакват повишение от нови 10-15% през 2007-ма.

Ръстът в цените на недвижимите имоти в Полша през изминалата година възлезе на 33% по данни на Royal Institution of Chartered Surveyors (Rics).

Значителното повишение в цените на недвижимите имоти в страната за 2006 година стана реалност, на фона на повишението им с 28% през предходната 2005 година, сочи още проучването.

Особено силно повишение отбелязаха цените на недвижимите имоти, поскъпнали с близо 40% в столицата на Полша - Варшава, както и в Краков.

От имотната агенция Property Secrets заявиха, че очакват силното представяне в сектора на недвижимите имоти в полската икономика да продължи и през тази година, като очакват ръстът в цените да продължи.

Като причина за тези очаквания, от агенцията сочат продължаващия стабилен ръст на полската икономика, както и все още продължаващото изпреварващо търсене пред предлагането в страната.

Сред най-добрите дестинации за инвестиции в недвижима собственост в Полша се сочат столицата Варшава и останалите големи градове, а предпочитана форма - търговско и жилищно недвижимо имущество.