Според проучване, направено то френската Федерация за недвижими имоти Fnaim, цените на старите жилища са се понижили с 1.5% през месец юли, сочи френското електронно издание lemoniteur-expert.com.

Федерацията отбелязва още, че това понижение основно се дължи на понижението на цените на апартаментите (-2%). При цените на къщите също се отбелязва понижение, но то е по-малко, в сравнение с това при апартаментите (-0.6%).

Федерацията за недвижими имоти Fnaim отбелязва, че за последните три месеца като цяло се отбелязва повишение в цените, което е 0.9% при продажбата на апартаменти и 0.8% за продажба на къщи.

За последните 12 месеца, до края на месец юли 2007 година, повишението в цените на стари жилища във Франция е 5%, отбелязват още от Федерацията за недвижими имоти. Увеличението на цените при продажбите на апартаменти е 4.9%, а при продажбите на къщи съответно 5.3%, сочат още данните.

Броят на сключените сделки за продажба на жилища във Франция през последното тримесечие варира между 10 000 и 12 500, сочи още френското електронно издание lemoniteur-expert.com.