Цените при предварителната продажба на супер луксозните жилища в най-високата сграда в света Burj Dubai са на път да изпреварят тези в Trump International Hotel & Tower, разположен на Palm Jumeirah.

Сумата в Trump International Hotel & Tower, който е построен на един от трите острова от проекта Palm Jumeirah, достига 32 хил. долара за кв. м.

Според последните данни цената на квадратния метър в някои части от Burj Dubai вече е 35 хил. долара. Това е близо три пъти повече от първоначално обявената сума от 10 хил. долара за кв. м преди няколко месеца.

Цените на жилищата в Burj Dubai и Trump Tower се очертават като най-високите в ОАЕ, информира Али Ал Рама в свое интервю за сайта за недвижими имоти Eqaraat.com.

Кулата Burj Dubai се очаква да бъда завършена следващата година, като ще заема централно място в проект на стойност 20 млрд. долара, намиращ се в централната част на Дубай.

В него е включено изграждането на 30 хил. луксозни апартамента, 9 петзвездни хотела, 19 жилищни сгради, огромен мол и изкуствено езеро.

В него ще се намира и първият Armani Hotel and Residences, чийто цени достигат 28 хил. долара за кв. м и преди няколко месеца бяха обявени за най-високите в града.