Средната цена на жилище в престижен централен район на Лондон е отчела повишение с около 3.1% за изминалия месец февруари, съобщава aboutproperty.co.uk.

В момента ако имате желание да притежавате имот в централната част на британската столица, трябва да платите не по-малко от 1.6 млн. евро, става ясно още от изнесените данни.

Ръстът в цените в тази част на града продължава да поддържа стабилните си темпове, изказват мнения анализатори на пазара на острова. За последните 12 месеца са били продадени близо 55% повече имоти, в сравнение със същия период година по-рано.

Наемите на жилище или апартамент в централен Лондон също са отчели ръст, като в момента на наемът за къща е около 1 300 евро.

В провинциалните региони на Великобритания също е отчетено покачване с около 1.1% за изминалия месец февруари в средната цена на къщите. Това е най-големият ръст на месечна база от юли миналата година.

Средната цена на къща, намираща се в провинцията на Великобритания е около 673 хил. евро. Разбира се, в региони като Шотландия цените са доста по-ниски – около 550 хил евро.