Турската строителна компания Aydın Yapı обяви стартирането на продажбата на жилищата в комплекса Yeşilkoru Evleri, намиращ се в Истанбулския район – Şile, съобщава TurkishDailyNews.

Апартаментите, които компанията започва да продава, са със застроена площ от 141 кв.м. и обзавеждане на известната марката Franke.

Цените на жилищата е 152 хил.долара, като абсолютно същите апартаменти се продават и за 136 хил.долара, но не са обзаведени, става ясно от съобщението на компанията.

Вторият етап от изграждането на жилищни проект включва изграждането на още 130 апартамента, без да се уточнява площта и цената им. Очаква се строителните работи по новите жилища да приключат скоро.

Общата застроена площ на жилищния комплекс е 5 хил.кв.м., разпределени в три различни блока, всеки един- с по 96 апартамента.

Освен жилищни блокове комплексът включва и детски площадки, баскетболно и волейболно игрище, фитнес-център оборудван с най-съвременните и модерни уреди, както и множество бягащи пътеки, уточняват още от Aydın Yapı.

Жилищният комплекс е разположен в непосредствена близост до централната част на града, като само на няколко минути пеша се намират търговските центрове от веригите Ikea и Carrefour.